u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Thursday, February 17, 2011

bahasa kome...

salammm semee.... 
korangg penakk dngarr x bahasaa orgg raubb cam mnee..hahahahah
klauux penahh dngarr cbee korngg tgokk norkhiriah atau sharifah shahirahh bcakapp kdnggg dilekk diorngg adeee la bunyii sikiitt...
terutama norkhiriahh tuee..hahahah niiee puass aqq carii katt googlee trnslatteee verrsiii raub..hahahah
bhasa malaysia to bahasa raub(dong)
senala = selalu, tengker = jarak, sidir = cuai/lalai/alpa, lepa = lupa, tale = hala, dabal baju = kolar baju, jabir = beg plastik, tirih = bocor, gebor = selimut, tenging = malu, seketeh = sikit sangat, kipong/kepong = gigit, tungkik = terbalik, kereyan = terkejut, mengkelan = tercekik, tutoh = kerat/tetak, chirat = cerek, jerang = masak air, tanak = masak nasi, kuring = comot, dawor = sebaya, sangkat = takat, chibik = bawak, ricih = hiris, cohor = takungan air kotor, julat = tolak, tercanguk = tercegat, cheduk = kaut, chebuk = bekas air, tonjet = tumit tinggi, garas = berus, jenuh = letih/puas, gebuk = bekas kuih, gerobok = almari, meruit = merayap, tempas = kibas, lecah = becak, lenjun = basah, kepat = kemam, gadang = nyiru, krewak = sumbing, tarah = trim, piantan = sementara, pukah = rosak, kirai = hampar, kodi = low class, mencuat/mencanak = laju, dedar = suam, peda = budu, lulong = kemam dlm mulut, ulat geluntor = gonggok, rayat = beritahu, jebok = sangkar, perunjut = bungusan, pana/pane = sunyi, terjerungkang = terjatuh, tawar hibir = tawar sangat, pahit melepang = pahit sangat, ampuh = tenggelam, senyar = nyilu, babir = degil, hitam geliau = hitam legam, sejuk senyir = sejuk sangat, merebas = laju, kacuk = kacau makanan

10 comments:

  1. 234 dhia dh folo nnti folo blk ek... n dhia dh clik nuff u so nnti clik dhia nyer lak ek... mlm kang pun klik lagi ek... nnti dhia balas blk... sori x dpt nak bg shoutout lappy dhia kecik ada shoutout yg dhia x leh type kat bwh dia...

    ReplyDelete
  2. wahh,,best2 ade blaja bhsa phg..ade yg kome taw n tak tahu 2..hehe,,

    ReplyDelete
  3. ahhah padeee ygg x tauuu.. niee laa bhasaa nyee..ahhahah

    ReplyDelete
  4. daftar bahasa ke-3 lak pasni..

    ReplyDelete
  5. wah..br tau phang de loghat jugak eh..hehe..btw i flow u

    ReplyDelete
  6. hahaha~ menarik tol bahase raub :)

    ReplyDelete
  7. mati2 aku terbaca BAHASA ARAB, ropa2nuya BAHASA RAUB!.. hahaha

    ReplyDelete
  8. ahaha padee yg bruu tauu,,.. blajoo la yuekkkk..................
    ilhamvetto.. adee ke bhasee arabb jauhh sungguhhh

    ReplyDelete