u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Saturday, October 22, 2011

konvo UTHM : perarakan part 1

Selamat tengahari readers... 
okay kali ini aku nak share cerita pasal konvo UTHM .... 
semalam aku join group perarakan konvo UTHM untuk kali ke-2 nya.. perarakan ni dah 3 kali dibua.. and UTHM adalah salah satu Universiti yan mengadakan perarakan tersebut...bak kata lain nak hebahkan pada orang semua yang UTHM mengadakan KONVO.....

okay aku nk share lah dengan korang pengalaman aku join perarakan semalam... kiteorang menwakili Fakulti Pengurusan Teknologi dan Perniagaan
belum start perarakan lagi kiteorang dah naik angin mana tak nya tunggu dekat 1 jam tapi tak ada leader datang pun..
ini muka tension kiteorang sebab tunggu leader tak sampai-sampai... aku pun dah tidur dekat belakang
setibanay dekat Dataran Pengaram kiteorng terus merayau dulu.. sebab program start pukul 8.00 pm. so candid time....
posing dengan baju FREE


nak pergi toilet pon nak ambil gambar.

time acara dah start
so, ini sahaja aku share dengan korang .. sebab gambar belum siap lagi... tunggukan part 2 and seterusnya... 


larian 1 Malaysia

Selamat tengah hari semua...
korang tahu tak hari ini hari hari apa.. 2 julai 2011??
iyaa.. pandai pun ... 1 julai ialah satu tarikh yan telah di tetapkan oleh kementerian Malaysia sebagai Hari Larian 1 Malaysia..
banyak lah media-media, firma mahupun sekolah menganjurkan larian 1 Malaysia ini.. tak percaya tekan sini dan sini jugak...






amacam korang join tak larian yang telah di anjurkan dekat tempat anda..??

Siapa Amir Jahari??


Selamat pagi/ tengahari readers...hari nie aku share korang pasal satu lagu best.. lagu nie dah kerap lah dimainkan di radio sekarang..mungkin koang jarang atau tak pernah dengar langsung nama Amir Jahari
Amir Jahari sekarang di bawah naungan Kasi Gegar Production, produce by Aizat Amdan dan Anas Amdan. sewaktu dekat AF dia sentiasa di kritik sebab nyanyiannya and selalu hilang fokus.... yes.. dulu orang panggil Amir AF
Mungkin nama Amir Jahari nampak janggal dan kurang anda kenali kan tapi mungkin anda ingat kepada salah seorang peserta program realiti tv Akademi Fantasia iaitu Amir AF9, ini korang layan dulu video dia sewaktu AF dulu
.
.


dan ini lagu baru dia yang tengah popular sekarang...
.
.
so, the conclusion... walaupun dahulu dia seorang yang tidak popular mana.. tapi kalau usaha pasti BOLEH!!


Thursday, October 20, 2011

Azlan and The Typewriter dtg kampung aku

Salam ... sejak dua menjak nie memang rasa malas saja nak update blog.. 
biasalah dah masuk musim assigment BERLAMBAK....
So kerja aku just update status facebook, octove, and kadang-kadang twitter ....
tengah2 aku selongkar FB aku terbaca 1 status artis nie...aku terbaca status dia yang buat Aku hampa.... korang tengok dekat bawah
.
.
.
.
kalau tak nampak KLIK dekat gambar
fuhhh.. ruginya rasa tak balik.. Azlan and The Typewriter datang Raub tu!!.....

tapi aku tak tahu lah dia nak buat apa dekat sanakan......@_@

p/s: pada yg akan ambil test nnty.. G0OD LUCK ^_^

Wednesday, October 12, 2011

filem baru: Cinta Kura-kura by KRU Studios

Salam Readers, selamat menjamu selera pada yang belum makan, makan angin je la ..
okay sambil korang menjamu selera tue.. ini kau nak share sikit pasal satu filem baru keluaran KRU Studios.
of course korang tahu cerita nie macam mana.. okay aku cerita sikit apa yang aku faham pasal filem ini.

Cinta Kura-Kura mengisahkan tentang seorang gadis ceria berusia 21 tahun bernama Nani bersama binatang peliharaannya, Nico. Nico adalah seekor kura-kura spesis terancam dan ia mempunyai kelebihan luarbiasa iaitu boleh bercakap dengan manusia, tapi sekiranya dia mahu melakukannya... Kisah romantik komedi ini bermula disaat Nani berpindah ke rumah abangnya, Amin. Jiran Nani, Adam telah jatuh hati dengan Nani sejak kali pertama dia memandangnya. Tetapi Nico tidak suka dengan Adam lalu berusaha mensabotaj usaha Adam untuk mendekati Nani.


Dalam masa yang sama, Nico mempunyai calon kegemarannya sendiri iaitu Fadzly, seorang pengurus kedai haiwan untuk berpacaran dengan Nani. Walaubagaimanapun, Fadzly mempunyai motif jahat untuk mendekati Nani bertujuan untuk menculik Nico dan dijual ke sebuah restoran sebagai makanan eksotik. Filem cereka berkonsep fantasi romantik komedi ini julung-julung kali menampilkan teknologi CGI bagi animasi watak Nico, disampaikan dalam babak serta dialog lucu sesuai untuk tontonan umum.



dan ini gambar sewaktu pergambaran tersebut


JOMLAH kita sama-sama saksikan di pawagan pada 
1 MAC 2012


Sumber Rujukan: Cinta Kura-Kura (Sinopsis dan Official Trailer) | KRU Studios | 

Art Clokey ?

Selamat malam readers,
malam nie aku cerita sikit mengenai Art Clokey.  ok2... mesti korang tak kenal siapakan mamat nie...
kalau korang perasan bila korang pergi Google mesti akan keluar logo Google macam dekat bawah ini
Google Doodle - Art Clokely's 90th Birthday (Pic:Google)
okay ini aku terangkan sikit apa yang aku tahu pasal mamat nie(selepas puas selongkar google jugak)

  • beliau dilahirkan di Arthur Charles Farrington pada October 12, 1921 Detroit, Michigan.
  • beliau dijadikan sebagai anak angkat sewaktu berumur 9 thn , itu pun after family dia divorce
  • waktu beliau berumur 12 tahun dia jadikan pula anak angkat kepada classical composer and organist Joseph W Clokey, and dia pun mula belajar melukis and dia dimasukkan ke sekolah untuk jadikan dia sebagai film-making
  • Coley telah membuat patung tanah liat yang popular iaitu Gumby, pada 1955
  •  Animasi pendek,yang menunjukkan bentuk tanah liat berwarna bergerak dan berubah bentuk kepadamuzik jazz, dalam penghormatan kepada Walt Disney, Fantasia
okay itu sahaja yang dapat aku share dengan korang... 
so kalau nak tahu lebih klik SINI

Tuesday, October 11, 2011

Contest Header Menarik

Salam, ini aku first TIME aku nak join contest... 
kalau dulu rasa macam mengarut saja nak join contest2 nie kan...
tajuk CONTEST ini ialah Contest Header Menarik

okay nie dia HEADER aku
~Mr. Powerrz~

ini blog tuan rumah yang anjurkan contest nie.... (tadi lupe nak letak sekali...hihihihi )

CERITA BEST

so korang join la skali contest nie dekat SINI.
pada 3 orang nie.. korang make sure kene TRY

nak tahu mcm mne nak join klik SINI!!!!

Tuesday, October 4, 2011

biar JELAS !!

Salam readers.... ayoo yooy yyyooooo..... 
lama sudah  aku tak post apa-apa entri baru kan... biasalah mood nak mengarut tak ada lagi.. tapi selepas beberapa hari ini... teringin nak mengarut semula.....
dengan address yang BARU so, pada sesiapa yang buka masih buka address http://akubukankamu2011.blogspot.com memang korang tak akan jumpa .....
so, sebagai  permulaaan aku buat "come back" nie aku nak cerita sikit mengenai OKU
okay apa yang korang tahu pasal OKU. korang tahu tak yang OKU sudah di ubah maksudnya 
BUKAN lagi Orang Kurang Upaya..
ini kerana, ,masih ada beberapa surat khabar yang masih menggunakan perkataan  orang kurang upaya.
sepatutnya surat khabar perlulah lebih peka terhadap hal-hal macam ini kan?

 mesti korang nak tahu apa nama baru untuk OKU iaitu Orang Kelainan Upaya.
mungkin tidak baru.. tapi masih ada beberapa orang yang belum biasa dengan nama baru ini.

aku nak share apa yang aku faham pasal OKU ....


Terdapat enam kategori orang kelainan upaya yang turut melibatkan kanak-kanak, iaitu:

  • Kelainan Upaya Pendengaran - termasuk pekak dan bisu.
  • Kelainan Upaya Penglihatan - termasuk rabun, buta.
  • Kelainan Upaya Fizikal - iaitu kecacatan anggota badan misalnya penyakit polio, kudung, distrofi otot, dan sebagainya.
  • Celebral Palsy - meliputi hemiplegia(sebelah badan), diplegia(kedua belah kaki), dan kuadriplegia(kedua-dua belah tangan dan kaki)
  • Masalah Pembelajaran - lewat perkembangan bagi kanak-kanak berusia bawah tiga tahun; Sindrom Down, autisme, ADHD, terencat akal(berusia lebih tiga tahun), dan masalah lain seperti disleksia, disgrafia, diskakulia, dan lain-lain.