u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Saturday, December 10, 2011

OH ! bulan



Salam Readers....
lately nie agak malas nak update blog sangat... penangan assigment yang berlambak lagi memeningkan kepala
okay sempena gerhana bulan malam tadi... 
nie dia aku nak share antara kesenian hamba-hamba Allah sewaktu gerhana bulan tersebut
.
.
.






Friday, December 2, 2011

finalis AJL ke 26

Malam ni aku layan AJL pula.... aku tahu mesti korang tertunggu-tunggu siapa agaknya yang lepas ke peringkat akhir.. 
tapi sebelum tue bagi siapa yang nak tengok 
Separuh Akhir 1 & 2 - MuzikMuzik 26 scroll ke bawah.....
.
.
.
.

separuh akhir 1

separuh akhir ke 2

untuk result yang berjaya pergi ke final ialah:

1.kalau berpacaran -ana raffali, suhaimi mior hassan dan altimet
2.karma- faizal tahir
3.penakut-yuna
4.sedetik lebih- jaclyn victor
5.awan nano- hafiz af
6.cinta muka buku- najwa latif
7.wanita seluruh dunia- projek pistol
8.beribu sesalan- 3 suara
9.kekanda adinda- monoloque dan atilia
10.sungai lui- aizat
11.kisah hati- alyah
12.gadis semasa- yuna

p/s tarikh untuk peringkat akhir AJL ialah 29 januari 2012

review filem: Ombak Rindu

selamat malam Readers.....
tadi aku and the geng  telah menyaksikan filem yang sangat di gempar-gempurkan... iaitu OMBAK RINDU,


masuk-masuk je terus duduk seat bawah sebab full.....
ramai tak payah cakap la.... 
sinopsis: filem ini mengisahkan seorang gadis yang telah dijual oleh ayah dia di KL...
dan perempuan itu telah dibeli olah hero watak ini... lepas tue mulalah kisah cintanya.. memang banyak babak yang feeling habis.... aku hanya mampu sedih je *sebab ade awek dekat sebelah aku tue, dah basah baju sebab bejurai-jurai air matanya 
kalau aku cerita sampai habis tak feeling pulak korang nak tengok nanti kan?
tapi lakonan Maya Karin memang mantap gila... just Lisa Surihani je kurang bagi aku.. 
aku berani cakap ini antara filem melayu yang terbaik selain Merong Mahawangsa....


aweks nie la yang nangis sampai basah baju aku.... 


korang layan dulu trailer dia.. kalau trailer dah bezt.. apa lagi cerita.. and 1 lagi  punca kejayaan filem ini adalah OST nya yang feeling habis...

dari 10.. aku bagi 9.5 markah untuk OMBAK RINDU.. 
serius,  rugi kalau korang tak tengok....

p/s sila bawa sekali tisu kalau tengok cerita  nie, terutama yang keluar dengan awek.. kalau tak basah baju korang.. ^_=