u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Friday, June 24, 2011

awan yang menakjubkan

Salam readers... 
kali nie aku nak cerita sikit mengenai awan.. ye la tengah-tengah duduk dekat luar rumah tadi .... tiba-tiba dapat pulak idea nak buat entri nie kan....
for sure korang pernah ternampak awan-awan yang cantik kan...ok aku nak share dengan korang awan yang cantik yang pernah diperlihatkan di bumi nie...

awan kelihatan seperti bintang
awan kelihatan seperti spin
awan kelihatan seperti burung
awan kelihatan seperti ikan
seperti love
kelihatan seperti jejari.. seram je ..
kalau nak tengok lagi banyak klik dekat sini

review MAHARAJA LAWAK akhir

salam readers.. memang best la maharajalawak tadi... 
mesti korang ketawa sampai terbahak-bahakkan ... nie aku nak cerita sikit mengenai keputusan maharaja lawak final tadi

juara maharaja lawak : SEPAH
ramai tak sangka sepah akan memang kan? 
ramai lebih hope Jozan menang .. tapi aku rasa bukan sebab SMS tapi sebab result juri jugak... memang diorang buat the best la untuk malam nie...nie mungkin diorang buat lawak Dr and kedatangan Dafi memBEST kan lagi...

naib juara : JOZAN
ramai yang sangka jozan akan menang.. tapi nak buat macam mana kan rezeki.. 
bagi aku ini maybe 1st performance diorang tak best kot.. and result pun rendah la akn.. kalau SMS je tinggi tak guna kalau persembahan kurang... apa-pap pun terbaik Jozan..

tempat ke-3 : NABIL
Nabil bagi aku ramai dah jangka akan dapat nombor tiga.
apa-apa pun nabil best jugak malam nie kan??
terutama persembahan 1st dia...

tempat ke-4 : JAMBU
ramai yang tak sangka mula-mula jambu nie best.. sebab diorang tak popular sebelum nie seperti sepah, nabil, dan jozan.
tapi diorang tetap best lah malam nie.. siap ada Zila Baharin datang lagi..ihih

hopefully tahun depan ada lagi kan.....

Wednesday, June 22, 2011

10 bendera pelik +unik.

 Salam readers... ok kali ini aku nak kongsi dengan korang mengenai bendera yang unik la...ada yang bentuk love la.. macam-macam la kan..
mesti korang akan terasa pelik "betul ke ada bendera macam nie?" 
BETUL!!!!
kalau korang tak percaya try scroll k bawah...

1. Frysland (Netherlands)
bendera frysland
pembuatnya pasti menyukai game “Frogger” atau Fortune cake dari cina.. walaupun begitu.. hal itu berhasil membuat saya menempatkannya pada urutan pertama bendera negara ter-aneh.

2. Guam
bendera guam
Bendera Guam memang sangat buruuk, tampak seolah-olah mereka baru saja membeli sebuah T-shirt dari toko suvenir terdekat dan menaruhnya pada sebuah tiang bendera. Bahkan sulit dipercaya mereka tak dapat menemukan T-Shirt yg lebih baik.

3. Benin
bendera benin
Ini adalah bendera Kekaisaran Benin, yang terletak di Nigeria modern. Sebuah pra-kolonial negara Afrika, itu berlangsung 1440-1897. Anda bisa nilai sendiri keanehannya..

4.Swaziland
bendera swaziland
Bendera Swaziland. Warnanya selaras dan desainnya menarik.. sayangnya, ini bukan handuk dapur. Sementara kami yakin perisai dan tombak merupakan bagian dari tradisional dan budaya Swaziland, memiliki senjata di bendera Anda hanya mengirim pesan yang salah, belum lagi anak-anak sekolah miskin di Swaziland. Mencoba untuk membuat gambar bendera mereka pasti akan menjadi mimpi buruk..

5. Isle of Man
bendera isle of man
Bendera Isle of man menunjukkan triskelion,Lambang Kaki Tiga Manusia, di tengah bendera merah. Tiga kaki bergabung di paha dan membungkuk di lutut. juga memiliki jari-jari kaki menunjuk searah jarum jam di kedua sisi bendera, lambang digunakan dalam 2 sisi bendera tersebut.

6. Antwerp (Belgium)
bendera antwerp
Salah satu bendera terburuk di dunia berasal dari Antwerpen di Belgia. Bendera dibuat dari 24 potongan persegi, dalam 4 baris dan 6 kolom. Potongan di kanan atas dan sudut kiri bawah bendera berwarna putih, potongan-potongan tetangga biru, kuning, merah dan putih, masing-masing.

7. Mozambique
bendera mozambique
Gambar cangkul dan buku di bendera Mozambik menyampaikan karakteristik terbaik suatu bangsa ingin pada masyarakat. Tapi, AK-47?!

8. Kyrgyzstan
bendera kyrgyzstan
Kyrgyzstan … Apakah itu bola tenis ditengah bendera ini ?

9. Bhutan
bendera bhutan
Bendera butan memenangkan “bendera terjelek award..”

10. Northern Marianas Islands
bendera northern marianas islands
Kepulauan Mariana Utara, tampaknya benderanya telah diciptakan dari clip art.

amacam kagum plus pelik tak.... agak-agaknya mesti bangga kan kalau negara ada bendera macam nie...
tapi bendera Malaysia lagi
cantik!!!!!!!

boring+ bosan= gila.

fuhh... lama tak tulis blog.. ye laa. sibuk kan..haha opss...
salam readerss... lupa pulak...
1st aku nak say THANKS pada semua geng yang ucap birthday aku.. sorry la sebab lambat reply balikk ok... tak kira la yang dlam FB atau twitter..fuhh memangg letih aku nak taip balik untuk reply... apa pon. jasa mu semua akan dikenang...

okk kali nie aku nak cerita sikit pasal cuti semester..... tau tahu lah korang rasa sama seperti aku rasa tak...
apabila time belajar dekat U mesti rasa bila lah nak cuti...tapi sekarang bila dah cuti.. bila lah nak mula kelas nie.. hahaha..   
bosan gila... !!!!.. 
apa-apapunn enjoy la cuti korang yekk pada geng yang kerja tuee... kerja elok-elok.. jangan pontengg jew...hahaha