u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Tuesday, April 26, 2011

bila kau sudah tiada..

Suatu ketika kami pernah bersama

kami gembira
kami ketawa
kami bersuka ria

terdiam  seketika

bila  I C U merampasnya tiada lagi kata kata dan hilai tawa
dia  K O M A ...
aku hanya mampu berdoa
dia pula hanya mampu membalas dengan air mata

terdiam untuk kali kedua

tapi kini kerana berita gembira
dia telah sedar dari koma
alis keningnya bermain kata kata

Dia  terbang pulang ke sabah
tidak lagi bersua muka
aku tetap menunggu dan berharap khabar gembira
agar kami kembali dapat bersama

Tersentak tiba tiba

Saat mendengar khabar duka
Kini dia telah TIADA
Saat rakan dan aku berjuang untuk mencapai cita cita kami bersama
Saat sahabat dan aku menghitung hari untuk kami bersua muka
Tiada siapa dapat melawan takdir-NYA

ALLAH MAHA BERKUASA
bila jadi kata-NYA maka jadilah ia

semoga  yg hidup dipanjangkan usia
tabah menghadapi ujian-NYA
diterangkan hati dan jiwa
agar hidup berjuang di jalan-NYA
dan sentiasa dalam lindungan-NYA..
AMIN..


Al-Fatiha untuk sahabatku  Nur Afiqah Shakira Aji [26.04.2011]
kita sahabat selamanya...

credit to JASLIANAH ASAMAH untuk note ini.




*arwah ika ialah yang berbaju oren dan ungu tue... die memang seorang yang pantang kalau di ajak bergambar... semua hanya tinggal kenangan.. tapi keriangan nya masih terbayang bayang....

cuti kejap

pada korang sorry la .. aku cuti kejap sebab final exam la kata kan... so pada korang jom kita 
study..
so pade korang sudah sudah la update tue.. jom kite fokus pada final dulu.. okayyy
GOOD LUCK EVERYONE !!

Monday, April 18, 2011

korang boleh buat pokok macam nie

korang pernah tak tengok pokok yang pelik.... haaa mesti tak penah kan.. nie die aku google gambar niee khas utk followerr aku.. yee laa lama tak update...
pokok5 Ape korang Boleh Buat dengan Pokok
pokok4 Ape korang Boleh Buat dengan Pokok
pokok2 Ape korang Boleh Buat dengan Pokok
pokok1 Ape korang Boleh Buat dengan Pokok
pokok11 Ape korang Boleh Buat dengan Pokok
macam mana.. ada berani nak buat macam nie..hahahah try la kalau koarng boleh...???


Friday, April 15, 2011

lap top masa depan!

 arie nie aku nak kongsi pasal lap top akan datng. cube korang layan gambar kat bawah
Picture of future laptom




Image of touch screen future laptop

Picture of future laptop in car on steering wheel


Ada lagi....
D Roll Laptop laptop yang cantik dan unik ini direka oleh HAO HUA



Awesome Future Concept Digital Roll Laptop 03



Awesome Future Concept Digital Roll Laptop 04

Awesome Future Concept D Roll Laptop 05 
korang rasa best tak laptop masa depan nie... memang canggih la kan???

jiwang sekejap.

  • Cinta adalah perasaan yang tak dapat dilihat dan di jelaskan tapi boleh dirasai dan jika kita benar benar menyintainya, kita sanggup mati untuk mereka 
  •   Cinta adalah segalanya.cinta hadir tanpa diundang..keikhlasan rasa cinta membangkitkan seribu kekuatan dalam jiwa dan diri kita. kerana cinta itu memberi sejuta rasa, tidak keterlaluan jika aku katakan cinta itu anugerah yang tidak terhingga.... 
  • Cinta membuatkan kita merasa bahagia dan selesa bila bersamanya dan  kita boleh menjadi diri kita sendiri, tak perlu make up,tidak perlu pakaian mewah semasa dengannya dan dia sentiasa merasakan kita adalah satu satunya insan yang dia sayangi. 
  • Cinta adalah menyintai, pengorbanan, kesetiaan, persefahaman,,saling perlu memerlukan dan sentiasa mengambil tahu
  • Cinta adalah mengambil berat tentang orang lain. Iaitu sentiasa menerima seadanya seseorang itu walau apa jua keadaan nya bukan kerana kelebihannya sahaja.
  •  Cinta adalah persahabatan dan keluargaan
  • Cinta adalah dugaan paling besar tapi manis akhirnya, terpulanglah pada kita bagaimana kita menghadapinya
  • Cinta boleh membuatkan kita mengalirkan air mata.
  • Cinta mampu merubah memberikan kebahagiaan dalam hidup kita
  • Cinta merupakan pencetus corak kebahagiaan dalam hati kita... bila hati dah cinta segalanya menjadi  indah...semakin indah.... terus indah....
I love Allah....I love my family and I Love u all....... 

Saturday, April 9, 2011

Maria Ozawa berlakon.

baru abih tengok movie nie.. tapi movie nie tak la berapa popular dekat Malaysia sebak Maria Ozawa berlakonkan...tau tau je la kan
dan bagi siapa yang pelik tau tertanya-tanya lagu aisiteru  tue dtg dari cerita apa.. nie la cerita nya.. tajuk movie nie ialah MENCULIK MIYABI.... miyabi tue adalah nama maria ozawa sape nak tau.. cerita nie cerita Indonesia..
cerita nie best juga la.. sebak pasal cinta kot...sapa nak tengok or nak movie nie datang la jumpa aku.. boleh bagi punya...


* bagi siapa tak pernah dengar lagu aisiteru klik dekat perkataan aisiteru di atas

lama tak baca cerita DONGENG

Anjing Dengan Bayang-Bayangnya.


Ketika perniaga daging itu sibuk melayan pelangagnnya,anjing liar itu segera melompat menghampiri bangku penjual daging lalu menyambar sepotong daging.kemudian,ia segera melarikan diri.
‘’Eh,anjing yang jahat!Berani kaumencuri daging aku!’’Jerit perniaga daning dengan marah sambil mengejar anjing liar dengan pisau pemotong dagingnya.Namun anjing liar itu berlari terlalu pantas dan penjual daging tdak dapat mengejarnya.
Anjing liar itu berlari sekuat hatinya sehinggalah ia tiba di sebatang sungai.Setelah pasti keselamatannya terjamin,ia berhenti dengan termengah-mengah.
‘’Anjing melalui sebuah titi untuk menyeberangi sungai,Ketika ia menjenguk ke dalam sungai,ia berasa sunguhterkejut apabila melihat seekor anjing lain sedang menggoggong sepotong daging yang lebih besar.Ia tidak tahu bahawa itu adalah bayang-bayangnya sendiri.‘Aku mesti mendapatkan dagingnya itu,’ fikir anjing liar itu.
Tanpa berfikir panjang,ia pun menyalak kepada anjing yang dilihatnya di dalam sungai itu.Namun malang baginya,sebaik sahaja ia membuka mulutnya,daging yang sedang digonggong itu terjatuh ke dalam sungai.
‘’Ahhh…bodohnya aku!Aku sepatutnya bersyukur dengan makanan yang aku ada.Bersikap tamak hanyalah merugi kan diri sendiri…’’rungut si anjing liar itu.Ahitnya anjing liar terpaksa pulang dalam kelaparan

amacam.. korang ada teringat zaman tadika tak??

Friday, April 8, 2011

Justin Bieber + Barcelona = BOLA

korang tahu tak.. sekarang Justin Bieber dah main bola pulak.. tak pecaya korang tengok video kat bawah nie.
aiii.. nampaknya penyanyi kegilaan ramai remaja nie dah nak berjinak main bola pulak.. kalu tengok video tue die sedang training dengan Barcelona.. tapi just for fun je kot... 

malam JUMAAT + cerita HANTU = LOGIK??

Ini salah satu isu dekat Malaysia, asal malam jumaat je mulalah nak cerita pasal hantu pocong lah ngengsot lah apa lah dan lain lain. Maaf la aku tak tahu nama nama dan jenis hantu sebab tak ambil kesah sangat. 

Malam jumaat, bagi pasangan yang berkahwin pasti tersenyum bila dengar orang sebut malam jumaat. malah siap ada produk bernama malam jumaat lagi, heheh.. korang dah try ake? aku belum lagi sebab belum kahwin. tapi selain tu malam jumaat juga kita selalu ingat pada hantu..



ada ke korang fikir macam tu. asal malam jumaat je pasti ada hantu. pasti ada aku rasa, heheh.. sebab kita sudah biasa tengok dalam filem dan drama yang mengatakan malam jumaat ada hantu. tak percaya korang tengok lah sendiri.
Bukankah sepatutnya kita rasa selamat pada malam jumaat ni sebab banyak surau dan masjid buat bacaan surah yassin. Aku bukan tak percaya dengan benda benda ghaib ni, tapi hantu Melayu? nonsense kot. Tak pelik ke kalau masa zaman kat asrama dulu malam jumaat nak pergi kencing kat tandas pon jadi masalah. 
Kadang-kadang aku hairan juga, kenapa jadi macam tu. takde malam lain ke hantu tu nak keluar? yang aku tahu malam minggu ada la, nak tengok pergi kat bandar atau jalan raya pasti ada 'hantu' tu.. heheh.. maksud aku mat rempit..

Pelik kan? Malah dalam siaran tv pun kalau korang tengok cerita apa bila malam jumaat. cerita hantu kat tv3 ngan astro ria. 'Kalau seram takpe jugak tapi macam haram' (qoute dari abang Lokko). Bukan nak berlagak atau riak, tapi ingatlah pada satu je kita perlu takut, aku tak perlu cakap pun korang dah tau betul, renung renung kan lah :

siapa kawan korang?

korang pernah dengar tak "kawan biar seribu ,tapi cinta biar satu".. aku bukan nak cakap pasal cinta..tapi pasal kawan, sahabat, or BFF
aku nak tanya korang .. korang ada berapa orang kawan sekarang??..and adakah kawan korang macam picture kat bawah nie... so fikirkan lah..
mungkin korang ada kawan korang sekarang bukan seperti diatas..and ade yng seperti di bawah skali.. tak pe.. biarkan saja.. tapi kadang2 seorang kawan akan cuba buat kawan nya ketawa apabila kwannya dalam kesakitan atau ksusahan untuk mnghiburkan hati kawannya .SO CARILAH KORANG PUNYA 
BESTFRenzzz..

korang layan la lagu niee.. sureee touching bile ingat kawan lama yang tak jumpa...

Wednesday, April 6, 2011

siapa nak kek?

siapa rasa nk makan kek.. nie diaa.. aku dah sediakan kek untuk korang
nikmatilah yekk..
Image
korang ade rase teruja tak nak makan kek nie.. iiiuuu... memang rasee geli je nak makan kan..

kad kahwin COOL

dulu kalau orang kahwin kad dia standart jee...bwat sendiri je kan.. sekarang kad kahwin bukan main lagi.ada yang warna merah la hitam la.. banyak lagi la.. kreatif kan orang zaman sekarang.. korang tengok la gambar kad bawah nie..
memang pelik-pelik la orang zaman sekarang.. ye la generasi Y lah pulakkan.. 
korang nak kad kahwin macam mane??

nuffnang bayor lagi...

arie nie aku cek aku punya nuffnang .. ye lah nak cek berapa dah jumlah duit aku kan... 
tekan punya tekan.. tutt..tutt...tutt... RM 9.50
hihi memang tak banyak tapi sapa nak bagi kan walaupon RM 9.50.. mintak pada kawan pon kena pulang balik.. hahah tue kalau tak ada bunga...
tak nampak jumlah.. klik gambar tue..
korang pula banyak mana.. mesti lagi banyak kan????

Tuesday, April 5, 2011

usop wilca bapa sedara scha alyahya??

mesti korang gelak kan kaluu setiap kali tengok usop wilca kat hantu kak limah...
korang tahu tak sebenarnye usop wilca tue adalah bapa sedara pada scha alyahya... ye laa.. kalu korang tngok name sebenar usop wilca ialah syed Mohamad Asri atau nama komersialnya Shy8 .. and name awal untuk scha pulak ialah syarihfah.. kann...
cube korang tengok picture kat bwah nie apa persamaan diorang...
tak sangka kan diorang nie ade pertalian.. patotlaa scha pon lawokk jugekk ..hihihi...ok.la.awk x boleh taip banyak2.. ebak bateri awk tinggall kat rumah.. nie tinggal sebar je lagi..ahah

usop wilca bapa sedara scha alyahya??

mesti korang gelak kan kaluu setiap kali tengok usop wilca kat hantu kat limah...
korang tahu tak sebenarnye usop wilca tue adalah bapa sedara pada scha alyahya... ye laa.. kalu korang tngok name sebenar usop wilca ialah syed Mohamad Asri atau nama komersialnya Shy8 .. and name awal untuk scha pulak ialah syarih=fah.. kann...
cube korang tengok picture kat bwah nie apa persamaan diorang...
tak sangka kan diorang nie ade pertalian.. patotlaa scha pon lawokk jugekk ..hihihi...ok.la.awk x boleh taip banyak2.. ebak bateri awk tinggall kat rumah.. nie tinggal sebar je lagi..ahah

Sunday, April 3, 2011

bila piejie hairul pergi kem askar

hari nie aku nak sharing kat korang, haha aku gan geng aku ingat nak cari rumah sewa. lepas siap cari . dah tak ada keje lain kiteorang pon pergi la kononnay ank pergi keluang mall..
and ternampak la pulak poster ade pertunjukan kenderaana udara.. apa lagi kiteorng pergi al redah.. memang best la.. nie picture nyee..
kem tentera kluang

posing tue jgn lupa

excited gile 1st time dtg

senyum...

nasib tak runtuh heli tue

nie heli polis punya

bersamn blogger nasrulhaq

letih tue..

kami nak bawak balik heli nie...
kiteorang abis membuat lawatak dekat sini lebih kuarng pukul 5.00 p.m.. apa2 pon bezztttt GILEE