u follow ME.. i follow u ^_*

meletopp klee KLIK iklan bwahh nie...

Thursday, January 27, 2011

nape malaz JOIN pr0gram

pujangga kita skali lagi..harap anda yg sdg mmbace ni sht wallafiat hendaknya..so topic kali ni..tentang sbb aku join pogram2..Ok ape yg penting dalam melakukan sesuatu tu mestilah ada sebab mengapa kita lakukan rite??so now let see why me like to joining programs..huhu..lets check it out

1st SEBAB aku nak release tension asik blaja je
Ya mmg manusia perlu mencari ilmu walau ke lubang cacing skalipon..sdgkn hadis nabi Muhammad SAW sendri berkata..tuntutlah ilmu hingga ke negeri china..but..walaupon xsampai ke negeri china pon..korg still lg boley timbe ilmu kn??jauh perjalanan..luas pemandangan..banyak pengalaman..wa3..yang pling penting..ape yg kita xtaw..kita boley tahu..maklumat sangat bnyak ,,cume kita je xmmbenarkan diri kita untuk bertanya org yg berpengalamn..

2nd SEBAB aku nak mengisi masa lapang
Ni lagi 1 masalah rakan2 seperjuangan aku yg aku nmpak dr mata kasar..dorg ni bnyak melepak..aku pon suke mlepak jgk..tp ap salahny kite tukar tabiat lpk ngn tabiat join pogram..mmg la nmpk lain..tp sambil wat pogram kn kite ley lpk jugak wut..(tu la kje aku..hehe)..jadi..cam ni la xtvt aku sepanjang ade kt UPSI ni..aku join sume sbb nk isi mase lpg je..huhu

3rd SEBAB aku nak jalan-jalan dan mencabar diri
Seingat aku la..dri sem 1-sem 3 ni..aku dapat merantaw ke tempat2 yg aku xkn pegi law aku ade mase lapang skali pon sbb xde motif nak g..antara yang ak xkn lupa..di mana pada 26 feb 2010(laW XSILAP)..aku dan pendaki kolej seramai 40 org tlh menyahut cabaran “menawan GUNUNG TAHAN”..tu pgalaman pling mguji aku..aku mula belajar untuk mghargai hidup selepas pulang dri sane..huhu

4th SEBAB aku nak jimat duit
Sriesly..mmg jimat beb..law satu hari purata aku mkn 10-15 ringgit..ngn join pogram2 kampus or kolej..aku boleh mkn free spanja pogram berlangsung..so jimatkn??wang yg xdigunakan tu aku leh bli brg2 laen..wakaka

5th SEBAB aku nak tingkatkan kemahiran insaniah
Ni sangat2 disarankan untuk menjadi guru..dan setrusnya menjadi modal insan yang Berjaya untuk mencapai misi dan visi 2020..hehe

6th SEBAB aku nak dapatkan ramai kawan
Ni pon kesan2 atau tempias2 yg aku dapat la sepanjang join pogram..tp mereka2 ini sgt mmbantu aku dalam mmberi tunjuk ajar dan memupuk semangt kerjesama..cayalah korg..!!

7th SEBAB aku suke kumpul baju ngan sijil
Hahaha..ni zaman aku skolah menengah dulu mmg aku suke kumpul..maklumlah..nk masuk u kan kne ade bnyak sijil..kui3..

8th SEBAB aku memang xsuke dok diam
Senang cite..kesimpulan semua sbb aku ni..adalah kerana aku mmg xsuke dok diam..law aku dok diam aku mati kutu..akal..dmam..pk negative..dan sebagainya..yeah!!

*Sekarang..anda yg mana 1??huhu

No comments:

Post a Comment